ساعت ۹ و ۴۵ صبح روز ۲۸ شهریور ۱۳۵۳ شهاب سنگی بر سقف مدرسهای تازه تاسیس در نراق اصابت کرد، کسی خبر از علت این اتفاق نداشت. شاید کسی فکر نمیکرد سالها بعد نراق به یکیاز مراکز مهم و مورد علاقه دوستداران شهاب سنگ در غرب آسیا تبدیل شود.
براساس روایت مردم نراق، پس از اصابت این شهاب سنگ ، کارگرانی که در این مدرسه تازه تاسیس به کار مشغول بودند آنرا همانطور که داغ بوده برمیدارند و باخود میبرند. سپس با مراجعه مردم و ژاندارمری به مدرسه، گروهی از موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به این منطقه اعزام میشوند و با در اختیار گرفتن شهاب سنگ ، آن را به تهران منتقل میکنند سپس براساس بررسیهای محققان مشخص میشود سنگی که در مدرسه سقوط کرده یک شهاب سنگ بودهاست.
جلسات بسیاری برگزار کردیم و دکتر عشقی قطعات شهاب سنگی را که با خود به آلمان و برای تحقیقات بردهبود، برگرداند و درنهایت با پیگیری از موزههای میراث فرهنگی کشور مجوز راهاندازی موزه شهاب سنگ را گرفتیم. از آن زمان تا به حال سنگها و اجرام آسمانی مختلفی از نقاط مختلف دنیا از جمله فرانسه و آلمان و تعدادی هم از داخل ایران جمع آوری و به این موزه منتقل شدهاست. درحال حاضر بالغ بر ۵۰قطعه انواع شهاب سنگ مختلف در این موزه جمع آوری شدهاست.»
بازدید برای عموم در این موزه فراهم شده و در نوروز سال جاری با حضور پروفسور عشقی که به ایران سفر کرده بود 2 ویترین دیگر از سنگ های جدید در موزه جایگذاری شده است.
طرح توسعه موزه شهاب سنگ نراق:
با بررسی ها و پیگیری های انجام شده در ادوار مختلف، طرح توسعه موزه شهاب سنگ نراق در دستور کار قرار گرفته است که برای اجرایی سازی آن نیاز به مساعدت و همراهی مسئولین و خیرین محلی است.
برچسب ها
گردشگری نراق اجرام آسمانی ستاره آسمان برخورد موزه شهاب سنگ موزه موزه نراق مجید عابدینی شهردار نراقارسال دیدگاه
دیدگاه ها
سعید یوسفی میگوید:
بادرود آیا همچنان امکان بازدید از موزه برقراره؟ ساعت کاری موزه در روز جمعه جهت بازدید به چه صورته؟ ممنون از پاسخگویی
پاسخ